Frende Steinsnes om rekrutteringsprosessen hos Level Offshore

Frende Steinsnes jobber som ressurskoordinator hos Level Offshore. Han har ansvaret for alle de norske ROV-pilotene, fra begynnelsen til slutten av deres ansettelse. Sammen med Brian Lie, Recruitment Specialist hos Level Offshore, jobber de hardt for å sikre de beste kandidatene for jobben.

Vi tok en prat med Frende for å stille ham 5 kjappe spørsmål om jobben og bransjen han jobber i.

Hvordan er prosessen med å finne dyktige ROV-piloter?

– Det er ingen tvil om at det er konkurranse om de beste kandidatene. Så langt har vi gjort en god jobb med å ansette vennlige, kompetente og fremtidsrettede personer gjennom våre stillingsannonser, aktivt søk og godt nettverk. Alle går gjennom den samme rekrutteringsprosessen der vi presenterer oss som mulige arbeidsgivere, og blir godt kjent med den aktuelle kandidaten før vi inngår en avtale.

Hvordan bistår du ROV-pilotene som jobber hos Level Offshore?

– Fordi jeg er ansvarlig for våre norske ROV-piloter, er det min jobb å følge opp og assistere med papirarbeid og sørge for at alle sertifikater er i orden. Jeg ser til at de får arbeidsplanen sin og alt nødvendig utstyr, samt at de får en god opplevelse med våre kunder.

Hvordan vurderer du om kandidaten passer til jobben?

– Man bør ha teknisk kompetanse (automatisering/elektronikk/mekanisk), og minst like viktig er kandidatens holdning. For øyeblikket søker vi primært norsk-talende personer med flere års erfaring i ROV-bransjen, som har jobbet med og operert større systemer/ROVer.

Hvordan er arbeidsmiljøet og kulturen hos Level Offshore? Hva kan ROV-pilotene få ut av å jobbe her?

– Vi er et solid team, og sammen har vi omfattende erfaring og et sterkt nettverk innen subseaindustrien. Hos oss er det mye latter og smil, og vi tror på en vennlig og varm tilnærming. Vi ønsker at hver av våre ansatte skal få muligheten til å jobbe med spennende og utfordrende oppdrag for store og pålitelige aktører i subseaindustrien, og utarbeider en god plan for videre utvikling for den enkelte.

Hva bør aspirerende ROV-piloter vite om Level Offshore, og hvordan kan de søke seg hos Level Offshore?

– De er mer enn velkomne til å kontakte meg eller Brian, og vi kan garantere en hyggelig samtale. En annen mulighet er selvfølgelig å søke gjennom de stillingsannonsene vi allerede har publisert.